Výrobce bio čokolád Antonín Branč.
Nezvládl sice vystudovat střední průmyslovou školu, ale prošel už mnoha profesemi. „Stavěl a renovoval jsem motorky, v prototypové dílně jsem pracoval na dvoumístném letadle nebo heliovém balóně. Jednu dobu jsem s kamarádem tiskl obrázky na okvětní lístky růží,“ vyjmenovává Antonín Branč, který si nechává říkat Tony, některé ze svých vyzkoušených profesí.
Nejnověji se stal výrobcem čokolády. V brněnské Žižkově ulici si otevřel malou výrobnu. K sladké pochoutce se dostal náhodou. „Byl to takový bleskový nápad,“ popisuje Tony. Začal shánět informace o pěstování kakaa i výrobě čokolády, až nakonec skončil s mačetou na kakaovníkové plantáži v Karibiku, kam vyrazil na zkušenou.
Po návratu přišla na řadu otázka: Kde vzít stroje na výrobu? „Ty, které se nevyplatilo stavět, jsem koupil a drobně upravil. Ostatní jsem si sám vyrobil. Když je někdo vidí, tak nechápe, že opravdu nejsem vystudovaný inženýr,“ říká Tony. Poté už si jen vyřídil povolení od úřadů a zhruba před půl rokem výrobnu otevřel.
Čokolády z Chocolate Hillu, jak se továrna jmenuje, vyrábí Antonín Branč výhradně v bio kvalitě. „Používám pouze odrůdu Criollo, které se na světě sklidí jen asi tři procenta z celkové produkce kakaových bobů. Velcí výrobci přitom skoupí různé odrůdy, sesypou je na hromadu a tím docílí toho, že jejich čokolády vždy chutnají stejně,“ vysvětluje rozdíl Tony.
© Zrno s.r.o. | ochrana osobních údajů | cookies
Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby